Yanlış diş ipi, diş eti çekilmesine neden olabilir! Doğru olanı nasıl seçilir?

Diş İpi Kullanmanın Önemi ve Doğru Kullanımı

Dişlerinizi sadece fırçalamak yeterli değildir. Dişlerinizin beş yüzeyi vardır ve fırçalama sadece üçünü temizler. Diş ipi kullanmayı ihmal etmek, diş yüzeylerinizin %40’ını temizlemediği anlamına gelir ve bu da dişler arasında plak ve bakteri birikmesine neden olabilir. Bu durum zamanla çürüklere ve diş eti hastalıklarına yol açabilir, bu yüzden diş ipi kullanmak hayati önem taşır.

Diş ipi kullanmanın farklı yöntemleri bulunmaktadır. Birinci yöntem, ipin çoğunu orta parmaklara sardıktan sonra baş parmaklar ve işaret parmaklarıyla yönlendirerek makara yöntemidir. Bu yöntem, bakteriyel bulaşmayı engellemenin anahtarıdır. Diğer yöntem ise diş ipini bir halka şeklinde bağlamaktır.

Her iki yöntem de etkilidir ve tercihe bağlıdır. Makara yöntemi, diş ipi üzerinde daha fazla kontrol sağlar ve sürekli ayar gerektirmediği için çocuklar veya el becerisi sınırlı olanlar için daha kolay olabilir.

Diş ipi seçerken, dişlerinizin aralığına bağlı olarak bazı tiplerin diğerlerinden daha etkili olabileceğini fark edebilirsiniz. Daha sıkı dişlere sahip olanlar, ince diş ipinin daha etkili olduğunu görebilir. Geniş aralıklara sahip olanlar ise daha kalın diş ipi veya interproksimal diş ipi cihazlarını tercih edebilir.

Mini diş ipi fırçaları, geleneksel diş fırçalarının ulaşamadığı alanları temizlemek için tasarlanmıştır ve dolayısıyla diş telleri, geniş aralıklar veya diğer ortodontik cihazları olan hastalar için de uygundur.

Related Posts

Vücudunuz paslanmasın

Hızlı yaşlanmanın gizli nedenlerinden biri olan oksidatif stresin hücrelere hasar verip, vücudu adeta paslandırdığını belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, bu sorunla başa çıkma yollarına dikkat çekti.

Kola veya enerji içeceği değil: Bu içecek kansere neden oluyor

Ne kola ne enerji içeceği… Asıl tehlike aslında bu içecekteymiş. Uzmanlar, bu içeceklerin kanser riskini artırabileceğine dikkat çekti.

Kalp krizi sandı, grip çıktı! Uykudan uyandıran sancı: ‘Genç ölümlerin gizli faili’

Üniversite birinci sınıf öğrencisi olan, sigara kullanmayan ve düzenli spor yapan 19 yaşındaki Arın Kıraç, bir sabah göğsündeki şiddetli ağrıyla uyanınca kalp krizi geçirdiğini sandı. Ölüm korkusuyla hastaneye kaldırılan genç adama, yapılan tetkiklerin ardından ‘kalp gribi’ teşhisi konuldu. İlk kez adını duyduğu bu hastalıkla yaşadığı o korku dolu anları ve yaşadıklarını, SEN ANLAT okuyucuları için anlattı.

Ayçiçek, tereyağı veya zeytinyağı değil: Uzmanlara göre en sağlıklı yağ buymuş

Her sofrada baş tacı edilen zeytinyağı, ayçiçek yağı ve tereyağına yeni bir rakip çıktı. Uzmanlar, düşük doymuş yağ oranı ve zengin Omega-3 zengini olan en sağlıklı yağı açıkladı.

Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında korkutan artış!

İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Viral enfeksiyonların tüm mevsimlere yayıldığını ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Yalnızca Türkiye için değil küresel olarak durum böyle. Avrupa’da bildirilen rakamlara baktığımızda Covid-19 başta olmak üzere viral enfeksiyonların ve buna bağlı solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış gözlendi” dedi.

Bisküvi, dondurma, gevrek… Erken ölümde işlenmiş gıda tehlikesi

Bilim insanlarınca yapılan araştırma kapsamında bisküvi, dondurma, kahvaltılık mısır gevreği ve gazlı içecekler gibi aşırı işlenmiş gıdaların fazla tüketiminin erken ölümle ilişkili olabileceği saptandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir