Kola veya enerji içeceği değil: Bu içecek kansere neden oluyor

Alkol, Kanser Riskini Artırıyor!

Sağlıklı yaşamak isteyenlerin dikkatine! Günlük alışkanlıklarınız arasında yer alan alkol, aslında kanser riskini ciddi şekilde artırabiliyor. Onkoloji diyetisyeni Nichole’un uyarısıyla bir kez daha gündeme gelen bu konu, sağlığınızı korurken göz ardı etmemeniz gereken bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Diyetisyen Nichole’un vurguladığı gibi, alkol içeren her türlü içecek kanser riskini artırabilir. Cancer Research UK ve birçok bilimsel kuruluş da bu konuda hemfikir. Özellikle meme kanseri, karaciğer, ağız ve boğaz, bağırsak gibi pek çok kanser türüyle ilişkilendirilen alkol, zararlı bileşikler içererek vücuda ciddi zararlar verebiliyor.

Alkol tüketiminde ölçülü olmak da yeterli değil. Aşırı tüketimden kaçınmanın yanı sıra, haftalık alkol alımını 14 üniteyle sınırlamak ve bunu haftaya yayarak tüketmek gerekiyor. Bu miktar, yaklaşık olarak 6 büyük bira veya 10 küçük kadeh şarap şeklinde ölçülebilir. Ayrıca, haftada birkaç gün alkol tüketmemek de sağlıklı bir yaşam için önem taşıyor.

Related Posts

Kalp krizi sandı, grip çıktı! Uykudan uyandıran sancı: ‘Genç ölümlerin gizli faili’

Üniversite birinci sınıf öğrencisi olan, sigara kullanmayan ve düzenli spor yapan 19 yaşındaki Arın Kıraç, bir sabah göğsündeki şiddetli ağrıyla uyanınca kalp krizi geçirdiğini sandı. Ölüm korkusuyla hastaneye kaldırılan genç adama, yapılan tetkiklerin ardından ‘kalp gribi’ teşhisi konuldu. İlk kez adını duyduğu bu hastalıkla yaşadığı o korku dolu anları ve yaşadıklarını, SEN ANLAT okuyucuları için anlattı.

Ayçiçek, tereyağı veya zeytinyağı değil: Uzmanlara göre en sağlıklı yağ buymuş

Her sofrada baş tacı edilen zeytinyağı, ayçiçek yağı ve tereyağına yeni bir rakip çıktı. Uzmanlar, düşük doymuş yağ oranı ve zengin Omega-3 zengini olan en sağlıklı yağı açıkladı.

Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında korkutan artış!

İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Viral enfeksiyonların tüm mevsimlere yayıldığını ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Yalnızca Türkiye için değil küresel olarak durum böyle. Avrupa’da bildirilen rakamlara baktığımızda Covid-19 başta olmak üzere viral enfeksiyonların ve buna bağlı solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış gözlendi” dedi.

Bisküvi, dondurma, gevrek… Erken ölümde işlenmiş gıda tehlikesi

Bilim insanlarınca yapılan araştırma kapsamında bisküvi, dondurma, kahvaltılık mısır gevreği ve gazlı içecekler gibi aşırı işlenmiş gıdaların fazla tüketiminin erken ölümle ilişkili olabileceği saptandı.

Sigara Dumanı DNA’mıza Zarar Veriyor

Sigara dumanı ve kirli hava sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, sigara dumanı ve kirli havadan nasıl korunacağımız hakkında bilgi verdi.

Gece uyumuyorsanız tehlikedesiniz: Uykusuzluğunuz o hastalığı tetikliyor

Uyuyamadığınız her gece, vücudunuz savunmasız hale geliyor olabilir mi? Uykusuzluk sadece yorgunluk değil, bağışıklık sisteminizin çökmesine ve hatta kanser riskinizin artmasına neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir