Damacana Su Fiyatları Yükseliyor

Fiyat Artışları Dolayısıyla Damacana Suyun Maliyeti Yükseldi

DAMACANA suda yaşanan son fiyat artışlarıyla birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı. Ayrıca boş damacana depozito fiyatı da 200 liraya kadar yükseldi.

Son dönemdeki fiyat artışları damacana suyu fiyatlarına da yansıdı. Yılın ilk 4 ayında maliyetler nedeniyle 3 kez zam yapıldı ve bazı markaların damacana suyu fiyatı 150 liraya kadar yükseldi. Yaşanan son artışlarla birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı. Yurt dışından gelen ham maddeyle üretilen plastik damacana depozito fiyatı da 200 liraya kadar çıkarken, depozitosuyla birlikte ilk kez damacana su almanın maliyeti ortalama 350 lirayı buldu.

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarına yakın zamanda zamlar geldiğini belirterek, “Damacana suyunun fiyatı şu anda ortalama 100 ila 145 lira arasında değişiyor. İlk kez sipariş verenler ise genellikle 150-200 lira arasında depozito ödüyor. Lojistik maliyetlerinden dolayı su markaları arasında fiyat farklılıkları olabiliyor” dedi.

Mert, 19 litrelik damacandan yaklaşık 95 bardak su çıktığını belirterek, “Şu anda damacanadan doldurulan bir bardak su yaklaşık 1 lira 30 kuruşa denk geliyor. Bu seçenek diğerlerine göre daha ekonomiktir. Son dönemde ortalama 30 lira civarında zam geldi, ancak bu zamların sebebi bayiler değil. Fabrikalarda dezenfekte edilen damacanalar 70 doluma kadar kullanılabiliyor. Maliyetlerin artması nedeniyle vatandaşlarımızın damacanaları geri dönüşümü konusunda daha hassas olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

Yapay zeka sektöründe hızla artan çip talebine yanıt vermek isteyen TSMC adlı şirket, dünya genelinde 24 yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Fırsatçıya geçit yok ev sahibi de sorumlu

İstanbul’da yaşanan deprem nedeniyle sağlam zemin ya da yeni binalar ile çevre illerde yaşanan kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki fahiş artışlar anlık olarak takip ediliyor; 100 bin lira ceza 250 bin liraya çıkarılırken, ayrıca daha önce ceza verilmeyen ‘sahibinden’ ilanlar da sisteme dahil edildi.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Osman Boyner hayatını kaybetti

Boyner Holding’in kurucusu iş insanı Osman Boyner hayatını kaybetti.

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine soğuk duş! Korkunun bile ticaretini yapıyoruz

İstanbul’da 23 Nisan çarşamba günü meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşların farklı şehirlere yönelmesi, bu bölgelerde konut ve kira fiyatlarında ani artışlara yol açtı. Ticaret Bakanlığı ve emlak sektörü temsilcileri, yaşanan fiyat artışlarını “fırsatçılık” olarak nitelendirerek ciddi uyarılarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir