Diz kireçlenmesine anjiyo çözümü: Yüzde 80 hasta memnuniyeti var

Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Yenilikçi Diz Ağrısı Tedavisi!

Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Emin Çakmakçı, AA muhabirine verdiği demeçte, diz ağrısında dikkat çeken “Genikulat Arter Embolizasyonu” tekniğinin özellikle 65 yaş altı ve uygun hasta gruplarında yüzde 80’in üzerinde başarı oranına sahip olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Çakmakçı, diz kireçlenmesinin erken dönemlerinde diyet, kilo kontrolü, eklem sıvısı enjeksiyonları ve kolajen desteklerinin etkili olabileceğini ancak ilerleyen aşamalarda hastaların günlük aktivitelerini dahi gerçekleştiremeyecek duruma geldiklerini vurgulayarak, “Diz kireçlenmesi yaşlanmanın doğal bir sonucu olabilir. Zamanla kişinin yürüme yeteneği sınırlanabilir ve günlük hayatta zorluklar yaşanabilir.” dedi.

Çakmakçı, diz kireçlenmesinde ilerleyen evrelerde “Genikulat Arter Embolizasyonu” yönteminin tercih edildiğini belirterek, “Orta ve ileri derecede kireçlenme varsa, menisküs yırtığı, kemik kırığı, ciddi kıkırdak hasarı gibi durumlar söz konusu değilse, bu yöntem ile müdahale edebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Diz anjiyosu olarak bilinen işlemin detayları hakkında Çakmakçı, hastanın röntgen ve MR incelemelerinin ardından uygunluğu değerlendirerek, tedavi planını oluşturduklarını belirtti. İşlem sırasında hastanın kasıktaki atar damarından anjiyo cihazı eşliğinde ultrason ile dize kadar ilerlendiğini açıklayan Çakmakçı, “Dizi besleyen 4 damar var ve bu damarlardan biri genellikle ödem oluşturuyor. Bu damarı belirleyip kapatıyoruz ve işlemi tamamlıyoruz.” diye ekledi.

Çakmakçı, işlemin yaklaşık bir saat sürdüğünü belirterek, uygun hastaların memnuniyet oranının yüzde 80’in üzerinde olduğunu ifade etti. Ayrıca, kireçlenmenin yaş tip ve eklem içi ödem durumlarına göre farklılıklar gösterdiğini söyledi.

Related Posts

PSA testi: Her yüksek değer kanser demek değil

PSA testi yıllardır prostat kanserini erken yakalamanın yolu olarak görülüyor ama her yüksek değer kötü haber anlamına gelmiyor. Bazen düşük PSA’ya rağmen kanser çıkabilir. Bazen de yüksek PSA, sadece iyi huylu bir büyümenin ya da enfeksiyonun işaretidir.

Diş Telleri Çıkarılırsa Ne Olur?

Diş Telleri Çıkarıldığında Dişler Eski Haline Döner mi? Uzmanlar diş teli tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi. 

Eczanelerde satılan nemlendirici toplatılıyor! Mantar tespit edildi

Almanya kozmatik mağaza ve eczanlerde satılan nemlendirici sağlık tehdidi nedeniyle geri çağrıldı. İçerisinde tespit edilen maddenin mantara neden olduğu belirlendi.

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Ağızdan nefes almak dişleri çürütüyor! Diş gıcırdatanlar da bu gruba dahil

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.

Parlak Ürünler Karanlık Niyetler (e-sigara)

Türk Toraks Derneği uyardı.  İçinde ne olduğu belli olmayan elektronik sigaralar 16 bin çeşit aroma ile cazip hale getiriliyor