Erken müdahale ile mide kanserinden kurtuldu

Mide Tümörü Teşhisi Konulan Hastanın Şifa Hikayesi

65 yaşındaki İrfan Çınar, halsizlik ve kansızlık şikayetleriyle hastaneye başvurduğunda, 25 Ekim 2023’te yapılan endoskopi sonucunda midesinde 4 santimlik bir tümör olduğunu öğrendi. İleri tetkikler sonucunda hastalığın yalnızca mideyle sınırlı olduğu tespit edildi ve Çınar ameliyata alındı.

Operasyon sonrasında midesi tamamen alınan İrfan Çınar, sağlığına kavuştu. Kendi tedavi sürecini anlatan Çınar, ameliyatın ardından beslenme düzeninde önemli değişiklikler yaptığını ve 12 seans kemoterapi aldığını belirtti. Kontrollerinin düzenli olarak yapıldığını ve şu anda herhangi bir sıkıntısı olmadığını dile getirdi.

Konu hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İhsan Metin Leblebici, mide kanserinin belirtilerini detaylıca açıkladı. Hastaların belirtileri dikkate alması gerektiğini vurgulayan Leblebici, teknolojik ilerlemeler sayesinde kanser öncesi hücrelerin daha erken teşhis edilebildiğinin altını çizdi.

Operasyon sonrası beslenme düzenine dikkat çeken Doç. Dr. Leblebici, midesi alınan hastaların daha küçük porsiyonlarla ve daha sık aralıklarla beslenmeleri gerektiğini belirtti. Bu sayede hastaların sağlıklı bir şekilde normale dönebileceğini ifade etti.

İrfan Çınar, yaşadığı süreci ve hayata dair duygularını şu şekilde dile getirdi: “Her şeyi rahatlıkla yiyip içebiliyorum. Erken teşhis gerçekten hayat kurtarıyor. O yüzden herkesin düzenli olarak kontrollerini yaptırması önemli. Bugün geldiğim noktada, iyiyim diyebiliyorum.”

Related Posts

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Vücudunuz paslanmasın

Hızlı yaşlanmanın gizli nedenlerinden biri olan oksidatif stresin hücrelere hasar verip, vücudu adeta paslandırdığını belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, bu sorunla başa çıkma yollarına dikkat çekti.

Yanlış diş ipi, diş eti çekilmesine neden olabilir! Doğru olanı nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Kola veya enerji içeceği değil: Bu içecek kansere neden oluyor

Ne kola ne enerji içeceği… Asıl tehlike aslında bu içecekteymiş. Uzmanlar, bu içeceklerin kanser riskini artırabileceğine dikkat çekti.

Kalp krizi sandı, grip çıktı! Uykudan uyandıran sancı: ‘Genç ölümlerin gizli faili’

Üniversite birinci sınıf öğrencisi olan, sigara kullanmayan ve düzenli spor yapan 19 yaşındaki Arın Kıraç, bir sabah göğsündeki şiddetli ağrıyla uyanınca kalp krizi geçirdiğini sandı. Ölüm korkusuyla hastaneye kaldırılan genç adama, yapılan tetkiklerin ardından ‘kalp gribi’ teşhisi konuldu. İlk kez adını duyduğu bu hastalıkla yaşadığı o korku dolu anları ve yaşadıklarını, SEN ANLAT okuyucuları için anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir